Select Page

Min erfaring er at det er det mest nærende jeg nogensinde har indtaget, og indtager – jeg har selv bagt brød, meget groft spelt brød med masser af kerner og frø i, jeg har lavet havre/byg grød med tørret frugt, samt frø og kerner i, og spist mig mæt i de ting – men det jeg opdagede var at der gik længst tid inden jeg blev sulten igen ved at spise/drikke min shake.

Hvorfor mon det ??

Svaret findes nok primært i sammensætningen af både proteiner, fedsyrer, kulhydrater og en masse andre dejlige ting og sager, som gør at det bliver et meget helt måltid, som dækker mange behov for kroppen.

Hvad indeholder den:

2 Spiseske Hørfrø
2 Spiseske Sesamfrø
3 Spiseske Græskarkerner
3 Spiseske Mandler

1½ dl Frosne økologiske blåbær
1 Banan

½ liter rismælk

Jeg bruger et stavblendersæt fra Braun som har sådan en lille hakker med, en temmelig forstørret kaffekværn, hvilket du også sagtens kan bruge, det tager blot noget længere tid fordi du ikke kan have så meget i den af gangen.

Det jeg har fundet ud af der går bedst at hakke sammen er hørfrø og sesamfrø, og så græskarkerner og mandler, grunden dertil ligger i at hørfrøene har en meget hård skal, og hvis du putter dem sammen med noget som indeholder meget fedt/olie, så får du dem simpelthen ikke hakket.

Kan jeg så ikke bare købe dem knuste – NEJ, det kan du ikke – eller jo, det kan du godt, men jeg går ud fra at grunden til at du vil lave denne shake er fordi du gerne vil være sund, og hørfrø indeholder Omega3 fedtsyrer som er meget sarte, bare den mindste smule ilt, luft eller varme gør at de begynder at nedbrydes til transfedtsyrer – Så defor, knus/hak dem selv.

Og det hele er så fint at med det stavblendersæt følger der et stort “krus” hvor det hele bare hældes i når det er knust/hakket, og så oveni med blåbær og banan, og så rismælk lige til ca. 3-4 cm fra kanten så du kan blende det hele sammen.

Hvorfor skal det være økologiske frosne blåbær ??

Fordi alt andet du køber intet har med blåbær at gøre, eller jo, det har det, de stammer fra samme familie, men det er jo igen sundhed vi går efter her, og alle de andre bær er ikke blåbær, det er mosebøllebær, og slå det blot op på nettet, de ligner fuldstændig blåbær – men de indeholder stort set ikke noget af det blå stof, kun lidt i skrællen, og det er det vi vil ha’ blåbærene for, det er det der gør dem sunde, og dermed os sunde – nemlig deres antioxidanter.

Bananen giver fylde, sødme og mange andre gode ting, og brug så meget eller lidt af den til shaken har fået den konsistens du ønsker – husk – det er ingen smoothie, så den skal være tyk, du har masser af kerner og frø deri.

Bon appetit 🙂